وبلاگ

تفاوت باندینگ و کامپوزیت دندان چیست؟

باندینگ و کامپوزیت‌ها دو روش درمانی برای ترمیم دندان‌های شکسته، ترک‌خورده و در نهایت برای داشتن لبخندی زیباتر هستند. هردو روش‌های بسیار خوبی برای برطرف‌کردن مشکلات دندان هستند، اما با‌این‌حال تفاوت‌هایی با هم دارند. در این مقاله از دنداناطب می‌خواهیم به بررسی تفاوت باندینگ و کامپوزیت ونیر دندان بپردازیم. با ما همراه باشید.

تفاوت باندینگ و کامپوزیت ونیر دندان

ماده مورد استفاده برای ونیرهای کامپوزیت و باندینگ همان رزین کامپوزیت است. تنها تفاوت آن‌ها در نحوه اعمال این مواد بر روی دندان شماست. باندینگ معمولا بخشی از دندان شما را می پوشاند درحالی‌که ونیر کامپوزیت کل سطح دندان شما را می‌پوشاند. هر دوی این‌ها برای بهبود زیبایی دندان شما استفاده می‌شود.

ونیرها یک درمان زیبایی دندان هستند که روشی موثر برای ترمیم دندان‌های تغییر رنگ، تراشیده یا بدشکل ارائه می‌دهند. هنگامی که درمان ارتودنسی گزینه مناسبی نیست، این گزینه همچنین می‌تواند شکاف بین دندان‌های شما را بپوشانند. کامپوزیت‌ها به سطح جلویی دندان‌ها چسبانده می‌شوند تا شکل، اندازه و رنگ را تقلید کنند تا ظاهری طبیعی ایجاد کنند.

پیشرفت‌های تکنولوژیکی اخیر باعث شده است که روکش‌ها از مواد مختلفی با استحکام و خواص زیبایی‌شناختی عالی ساخته شوند. بسته به نیاز فردی و نتیجه زیبایی که می‌خواهید به دست آورید، می‌توانید روکش‌ها را بر روی دندان‌های تک یا چندگانه استفاده کنید.

معمولا از کامپوزیت دندان برای روش‌های زیر استفاده می‌شود:

  • ترمیم طولانی‌‌مدت برای دندان‌های شکسته، تغییر رنگ، شکاف‌های کوچک یا بدشکل
  • ایجاد نتایجی با ظاهری روشن و طبیعی دندان‌ها

کامپوزیت‌ها می‌توانند حدود 10 تا 15 سال دوام بیاورند، اما تنها در صورتی که به‌درستی از آن‌ها مراقبت شود. کامپوزیت‌های شما نیاز به مراقبت و توجه منظم دارند؛ درست مانند دندان‌های طبیعی شما. مهم است که دندان‌های خود را دو بار در روز مسواک بزنید، روزانه نخ دندان بکشید و به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا سلامت دهان و دندان خودتان را حفظ کنید.

باندینگ دندان

این در حالی است که در روش باندینگ دندانپزشک شما با انتخاب رزینی که با رنگ دندان‌های طبیعی شما مطابقت دارد، شروع می‌کند. سپس با زبری ملایم سطح دندان، دندان‌های شما را برای درمان آماده می‌کنند. دندانپزشک شما رزین را اعمال می‌کند و آن را به شکل دلخواه قالب می‌زند، قبل از اینکه آن را با نور UV سفت کند، به رزین تغییر شکل می‌دهند تا زمانی که با دندان‌های شما مطابقت داشته باشد و طبیعی به نظر برسد.

کاربرد باندینگ دندان

  • راهی سریع و موثر برای رفع مشکلات جزئی زیبایی و بهبود لبخند شما است.
  • می‌تواند گزینه درمانی ارزان‌تری نسبت به روکش یا روکش باشد.
  • یک روش غیرتهاجمی است، به این معنی که ساختار دندان شما پس از درمان دست نخورده باقی می‌ماند.

باندهای کامپوزیت تا زمانی که بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و برای معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید، می‌توانند سال‌ها دوام بیاورند. رزین کامپوزیت به اندازه مینای دندان‌های طبیعی شما قوی نیست، بنابراین باید مراقب باشید که از مصرف غذاهای سفت اضافی که می‌توانند باعث شکستگی دندان درمان شده باشند، خودداری کنید. در برخی موارد، رزین کامپوزیت می‌تواند به مرور زمان لکه را بگیرد. برخی از مهمترین مزایا و معایب باندینگ عبارت‌اند از:

  • قادر به پر کردن، شکل دادن و چسباندن دندان ها در یک جلسه و غیر تهاجمی و به‌طورکلی بدون درد است.
  • نتایج به‌دست‌آمده بسیار طبیعی به نظر می‌رسند و به‌خوبی با رنگ دندان ترکیب می‌شوند.
  • بر خلاف سایر درمان های ترمیمی، ساختار اصلی دندان های شما دست نخورده باقی می ماند تا اطمینان حاصل شود که تمام استحکام طبیعی دندان‌های خود را حفظ می‌کنید.
  • همچنین یک درمان برگشت پذیر است، بنابراین در صورت بروز هر گونه مشکلی به‌راحتی می‌توان آن را اصلاح کرد.
  • نسبت به ونیرهای چینی به نگهداری بیشتری نیاز دارند.

فاکتورهای مهم قبل از انتخاب روش کامپوزیت یا باندینگ چیست؟

قبل از انتخاب هرکدام از این دو روش درمانی زیبایی باید فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرید تا در نهایت انتخاب درستی داشته باشید.

  1. ظاهری که هر دو این روش برای دندان‌های شما ایجاد می‌کنند: هرکدام از این روش‌ها در نهایت برای زیبایی و ترمیم دندان‌های شکسته یا نامرتب شما هستند؛ اما اگر دندان شما مستعد لکه‌شدن است، کامپوزیت از باندینگ بهتر است.
  2. دوام روش‌های کامپوزیت و باندینگ: باندینگ را می‌توان طی یک جلسه انجام داد، این در حالی است که شما برای کامپوزیت کردن باید حداقل 2 الی 3 بار به دندانپزشکی مراجعه کنید. کامپوزیت‌ها معمولا نسبت به باندینگ دوام بیشتری دارند و اگر درست نگهداری شوند می‌توانند سال‌ها دوام داشته باشند.
  3. هزینه استفاده: یکی دیگر از مواردی که باید به آن‌ها دقت داشته باشید، هزینه استفاده هرکدام است. هزینه کامپوزیت به این دلیل که کار خیلی زیادی باید روی دندان شود، هزینه بالاتری نسبت به باندینگ دارد. البته اگر تعداد دندان‌های کمتری نیاز به ترمیم داشته باشند، هزینه شما هم کمتر خواهد شد.
  4. مراقبت از دندان‌ها بعد از استفاده از باندینگ یا کامپوزیت: وقتی که حرف از مراقبت می‌شود؛ هرکدام از این دو روش درمانی تفاوتی باهم ندارند. شما بعد از باندینگ یا کامپوزیت باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، مرتب به دندانپزشکی مراجعه کنید، از خوردن غذاهای سفت با همان دندان‌های درمان شده خودداری و در نهایت مراقبت‌های این درمان را بادقت انجام دهید.

سخن پایانی

همان‌طور که در این مقاله گفته شد، تفاوت باندینگ و کامپوزیت ونیر دندان به موادی است که برای درمان دندان از آن استفاده می‌شود. در باندینگ بخشی از دندان‌ها و در کامپوزیت معمولا کل سطح دندان‌های شما پوشانده می‌شود. قبل از انتخاب هرکدام از این روش‌ها بهتر است هزینه، مراقبت، دوام و ظاهری که هرکدام از این روش‌ها دارند را مدنظر داشته باشید تا بتوانید بهترین روش را انتخاب کنید.

سوالات متداول

تنها تفاوت آن‌ها در نحوه اعمال این مواد بر روی دندان شماست. باندینگ معمولا بخشی از دندان شما را می پوشاند درحالی‌که ونیر کامپوزیت کل سطح دندان شما را می‌پوشاند. هر دوی این‌ها برای بهبود زیبایی دندان شما استفاده می‌شود.

دوام، ظاهری که باندینگ یا کامپوزیت ایجاد می‌کنند، مراقبت‌های نگهداری و در نهایت هزینه هرکدام از مهمترین فاکتورهایی هستند که باید قبل از انجام کار بررسی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *