4 محصول
مرتب‌سازی:

پرایمر

مهم‌ترین نکات درباره پرایمر دندانپزشکی

درمان‌های دندانپزشکی با کمک پرایمر در دهه‌های اخیر پیشرفت زیادی داشته‌اند. با توجه به این‌که در حال حاضر، روش‌های دندانپزشکی کم‌تهاجمی از استقبال بیشتری برخوردار شده‌‍اند، رویکردهای جدید درمان محافظه‌کارانه‌تر حفره که بر اثربخشی انواع پرایمر دندان متکی است، بیشتر پیشنهاد می‌شوند. در این مقاله قصد داریم درباره انواع پرایمرها، کاربردها و مزایای آن‌ها و نحوه استفاده از این ماده در درمان‌های دندانپزشکی صحبت کنیم و اشاراتی هم به نکات مهم در زمان خرید و قیمت پرایمر در بازار داشته باشیم. با ما همراه باشید.

پرایمر دندانپزشکی چیست؟

پرایمر دندانپزشکی یک ماده کمکی است که قبل از برخی روش‌های درمانی دندانپزشکی مانند پر کردن دندان، ترمیم دندان، نصب تلفیقی، ترمیم ریشه و ارتودنسی روی سطح دندان استفاده می‌شود. این ماده باعث افزایش آمادگی سطح دندان و بهبود چسبندگی مواد درمانی به آن می‌شود و در افزایش طول عمر درمان‌های دندانپزشکی نیز نقش دارد.

درواقع، پرایمر برای جابجایی رطوبت باقیمانده استفاده می‌شود و با ایجاد سطحی که رزین آبگریز می‌تواند روی آن بچسبد، اتصال را برقرار می‌کند. پرایمر به چسب کمک می‌کند تا به سطح دندان اچ شده جریان یابد و به آن نفوذ کند. اغلب پرایمرهای دندان حاوی یک بخش آبدوست هستند که با رطوبت موجود در ساختار دندان در تعامل است و همچنین یک انتهای آبگریز دارند که محل اتصال مونومرهای متاکریلات در رزین باندینگ را فراهم می‌کند.

انواع پرایمر دندانپزشکی

پرایمرها باتوجه به کاربردهایشان در دندانپزشکی انواع مختلفی دارند:

  • پرایمر اکریلیک: پرایمر آکریلیک دندان یک ماده شیمیایی است که به‌عنوان پایه برای اتصال رزین‌های دندانپزشکی به سطح دندان استفاده می‌شود. این ماده باعث افزایش چسبندگی رزین به سطح دندان و ایجاد اتصال قوی و پایدار بین دندان و رزین می‌شود و برای ترمیم دندان‌های شکسته، پر کردن حفره‌ها و خراشیدگی‌های دندانی و تعویض و نصب روکش‌های دندان مناسب است.
  • پرایمر رزینی: پرایمر رزینی دندان هم مثل پرایمر آکریلیک، یک ماده شیمیایی است که به‌عنوان پایه برای اتصال رزین‌های دندانپزشکی به سطح دندان استفاده می‌شود و علاوه بر کاربردهای گفته‌شده برای اصلاح شکل دندان‌ها، ترمیم لثه‌های آسیب‌دیده و روش‌های ارتودنسی نیز به‌کار می‌رود.
  • پرایمر آلکیدی: پرایمر آلکیدی دندان به‌دلیل دارا بودن خواص چسبندگی بالا و مقاومت در برابر فشار و حرارت، برای ترمیم دندان‌ها پس از انجام جراحی‌های ریشه، تعویض مواد پرکننده دندان و تعویض پروتزهای دندانی نیز استفاده می‌شود. همچنین، این ماده در ترمیم پروتزهای دندانی ثابت هم کاربرد دارد.
  • پرایمر فسفات: پرایمر فسفات نیز به‌عنوان یک پایه برای اتصال مواد دندانی به سطح دندان استفاده می‌شود و کاربردهایی مشابه موارد بالا دارد.
  • پرایمر سیلانت: پرایمر فسفات و پرایمر سیلانت دندان هردو به‌عنوان پایه‌های اتصال مواد دندانی به سطح دندان استفاده می‌شوند، اما فرق آن‌ها در خواص و کاربردهایشان است. پرایمر فسفات دارای خواص چسبندگی بالا و مقاومت در برابر فشار و حرارت است و بیشتر برای ترمیم دندان‌ها استفاده می‌شود. درحالی‌که پرایمر سیلانت دندان دارای خواص آب‌گریزی و مقاومت در برابر اسیدها است و بیشتر برای جلوگیری از تخریب دندان‌ها و پوشش دادن به شکستگی‌های ریز دندان‌ها استفاده می‌شود و معمولا در درمان کودکان و نوجوانان موثر است.
  • پرایمر آدژونت: پرایمر آدژونت دندان نیز باعث بهبود اتصال بین مواد و سطح دندان و کاهش نفوذ آب و هوا به داخل ماده دندانی می‌شود. از این پرایمر بیشتر در درمان کانال ریشه، افزایش مقاومت دندان‌ها در برابر شکستگی و پوشش دادن به نقاط ضعف دندان‌ها استفاده می‌شود.

همچنین، برخی از پرایمر ها ممکن است شامل مواد ضدعفونی‌کننده و ضدالتهاب باشند که به بهبود وضعیت دندان و لثه کمک می‌کنند.

کاربرد پرایمر در دندانپزشکی

چسب‌های باندینگ که به‌عنوان چسب‌های دندانی نیز شناخته می‌شوند، نقش مهمی در دندانپزشکی ترمیمی دارند و به به حفظ بافت دندان کمک می‌کنند. سیستم باندینگ با پرایمر دندانپزشکی بر پایه آب به چسبیدن همگن و اصولی مواد کامپوزیت یا ترمیمی به عاج و مینای دندان کمک می‌کند و در انواع درمان‌ها از درمان‌های زیبایی گرفته تا اندو، ترمیم و ارتودنسی نیز کاربرد دارد.

نحوه استفاده از پرایمر

دندانپزشکان برای استفاده از پرایمر دندانپزشکی ابتدا دندان را با آب و سپس با الکل تمیز می‌کنند. سپس پرایمر را با استفاده از برس یا اسفنج روی سطح دندان گذاشته و به مدت ۳۰ ثانیه فرصت می‌دهند تا خشک شود. سپس مواد ترمیمی را بر روی دندان قرار می‌دهند. استفاده از پرایمر دندان برای بهبود چسبندگی مواد ترمیمی به دندان و جلوگیری از تخریب مواد ترمیمی نقش مهمی دارد و باعث افزایش عمر ترمیم می‌شود.

مزایای پرایمر دندان

پرایمرهای دندانپزشکی مزایای بسیار زیادی دارند که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • بهبود چسبندگی: برخی از چسب‌ها و مواد چسبنده، انرژی پایینی برای چسبیدن به سطح مینا یا عاج دندان دارند. پرایمرها انرژی سطح را افزایش می‌دهند و امکان اتصال بهتر بین چسب و زیرلایه را فراهم می‌کنند.
  • افزایش ماندگاری و دوام: وقتی سطوح به اندازه کافی با پرایمر آماده شدند، پیوند حاصل در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، نوسانات دما و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی قوی‌تر و مقاوم‌تر می شود.
  • کاهش آلودگی‌های سطحی: پرایمرهای دندان می‌توانند به حذف یا خنثی کردن آلاینده‌هایی که ممکن است روی سطح دندان وجود داشته باشند و باعث تداخل در درمان شوند، کمک کنند.
  • سازگاری: پرایمرها می‌توانند سازگاری بین چسب و بستر را تضمین کنند و مانع از واکنش های نامطلوب یا ضعیف شدن باند در طول زمان شوند.

خرید پرایمر دندانپزشکی

برای خرید پرایمر دندانپزشکی بهتر است اصول زیر را رعایت کنید:

  • از برندهای معتبر و مورد تایید استفاده کنید.
  • از فروشگاه‌های دندانپزشکی یا فروشگاه‌های آنلاین معتبر خرید کنید.
  • در خرید پرایمر دندان، به قیمت آن توجه کنید. هزینه بالاتر، ممکن است به معنی کیفیت بالاتر باشد.
  • قبل از خرید پرایمر دندان، به بسته‌بندی و تاریخ انقضا آن توجه کنید.
  • کارکرد پرایمر را فراموش نکنید و با توجه به نوع مواد ترمیمی خود، پرایمر مناسب را انتخاب کنید.

قیمت پرایمر دندانپزشکی

پرایمرها قیمت‌های متفاوتی دارند. عوامل موثر بر قیمت پرایمر دندان شامل موارد زیر است:

  • کیفیت مواد استفاده شده در تولید پرایمر
  • برند و شهرت تولیدکننده
  • تعداد و نوع مواد در بسته‌بندی
  • تحقیق و توسعه صورت گرفته برای بهبود کیفیت و عملکرد پرایمر
  • هزینه‌های تولید و اجرای تبلیغات
  • هزینه‌های حمل و نقل و توزیع
  • درصد سود تولیدکننده و فروشنده
  • نوسانات ارز

“پرایمر دندانپزشکی یکی از ترکیبات ضروری و واسط بین دندان و چسب دندان در درمان‌های مختلف زیبایی، ترمیمی، اندو و ارتودنسی است. این ماده با توجه به نیازهای دندان در انواع متفاوتی در بازار به فروش می‌رسد.”

سوالات متداول

پرایمر زیرکونیا چیست؟

زیرکونیا پرایم پیوند بین مواد ترمیمی غیرمستقیم، سیمان‌های رزینی کامپوزیت و عوامل باندینگ مبتنی بر رزین را هنگام آماده‌سازی ترمیم‌ها تقویت می‌کند. زیرکونیا پرایم همچنین می‌تواند برای درمان سطحی هنگام رفع عیوب ترمیم‌های متصل به دندان‌های بیمار نیز استفاده شود.

تفاوت بین پرایمر دندان و باندینگ دندان چیست؟

پرایمر دندان و باندینگ دندان هردو موادی هستند که برای اتصال ماده دندانی به سطح دندان استفاده می‌شوند. اما تفاوت اصلی بین این دو ماده در نحوه استفاده و عملکرد آن‌ها است. پرایمر نوعی مونومر آبدوست است که برای مرطوب کردن و نفوذ مواد چسبنده به سطح دندان استفاده می‌شود و پایه باندینگ دندان را برای اتصال مواد به دندان تشکیل می‌دهد. باندینگ یک لایه پوششی برای ماده دندانی است و به دندان کمک می‌کند تا مقاومت بیشتری در برابر شکستگی و سایر آسیب‌ها پیدا کند.

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد