3 محصول
مرتب‌سازی:

هندپیس جراحی

هندپیس جراحی دندانپزشکی: موثرترین ابزار در درمان بیماری‌های لثه و دندان

هندپیس جراحی دندانپزشکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین ابزارهای مورد استفاده در دندانپزشکی محسوب می‌شود. ویژگی‌های متعددی مانند سرعت چرخش، گشتاور، اندازه و وزن هر هندپیس تعیین می‌کنند که باید چه کاربردی داشته باشد. در این مقاله می‌خواهیم درباره رایج‌ترین انواع هندپیس‌های مورداستفاده در دندانپزشکی، از جمله هندپیس‌های با سرعت بالا، هندپیس‌های الکتریکی و هندپیس‌های با سرعت پایین صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

هندپیس جراحی چیست؟

هندپیس جراحی دندانپزشکی نوعی ابزار جراحی است که برای ترمیم و بازسازی دندان استفاده می‌شود. این ابزار معمولا برای ترمیم دندان‌های خراب و شکسته، پر کردن حفره‌های دندان، بازسازی دندان‌های پوسیده و درمان بیماری‌های لثه کاربرد دارد.

هندپیس جراحی زاویه‌دار

هندپیس جراحی زاویه‌دار ابزاری است که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نوک دریل و پولیش آن با کمک یک موتور می‌چرخند. دریل‌های چرخشی مختلفی را می‌توان در هندپیس جراحی زاویه‌دار قرار داد و بسته به نوع درمان از آن استفاده کرد. پس از استفاده، هندپیس باید تمیز و ضد عفونی شود. این ابزار برای ترمیم دندان‌های با شکستگی‌های بزرگ و عمیق استفاده می‌شود. هندپیس جراحی زاویه‌دار به‌دلیل مقاومت بالا و پایداری بیشتر در مقابل فشار و خوردگی، در درمان مشکلات دندانی بسیار موثر است. برخی از ویژگی‌ها و مزایای این هندپیس عبارتند از:

  • سر با زاویه 45 درجه که دسترسی به ناحیه خلفی حفره دهان را فراهم می‌کند.
  • طراحی شده برای برداشتن دندان‌های مولر سوم نهفته و سایر درمان‌های ریشه و پریودنتال
  • پورت‌های جانبی که به‌طور خاص طراحی شده‌اند، هوا را از محل جراحی خارج می‌کنند، خطر آمبولی هوا را کاهش می‌دهند و از یکپارچگی محل جراحی محافظت می‌کنند.
  • جریان خالص آب برای خنک کردن محل

هندپیس مستقیم جراحی

هندپیس جراحی دندانپزشکی مستقیم، یک ابزار کوچک و قوی است که برای ترمیم دندان‌ها و اصلاح شکستگی‌های کوچک و عمیق در دندان‌ها استفاده می‌شود. این ابزار شامل یک سر مستقیم و نازک است که به آسانی با دندان هماهنگ می‌شود و با حرکات دقیق و ظریف، بافت پوسیده دندان را حذف و ترمیم می‌کند. این هندپیس‌ها به‌طور خاص برای ایمنی جراحی‌های دهان طراحی شده‌اند و با کمک دریچه‌های رنده شده از اسپری شدن هوا به داخل حفره دهان در حین جراحی جلوگیری می‌کنند.

انواع هندپیس دندانپزشکی

انواع هندپیس دندانپزشکی شامل موارد زیر است:

  • هندپیس AIR-DRIVEN: هندپیس‌های هوا محور هنوز هم اکثریت بازار هندپیس دندانپزشکی را تشکیل می‌دهند و هم از نظر قیمت خرید اولیه و هم از نظر هزینه تعمیرات، گزینه کم‌هزینه‌تری هستند. اندازه و وزن متنوع این هندپیس‌ها آن‌ها را به گزینه‌ای محبوب برای اکثر درمان‌های دندانپزشکی عمومی تبدیل کرده است.
  • هندپیس جراحی دندانپزشکی سرعت بالا: این هندپیس‌ها سنگ بنای دندانپزشکی عمومی و ترمیمی هستند. آن‌ها اولین هندپیس‌هایی بودند که با کمک به درمان بدون درد و کارآمد، مورد توجه دنیای دندانپزشکی قرار گرفتند. هندپیس‌های پرسرعت دارای سرعت 400000 دور در دقیقه (دور در دقیقه) یا بیشتر هستند و استفاده از آن‌ها برای دندان‌پزشکان سبک و راحت است. یکی از مشکلات این هندپیس‌ها از دست دادن گشتاور و تمرکز در هنگام تماس با ساختار دندان در مقایسه با هندپیس‌های دندانی برقی است. هندپیس دندانپزشکی سریع Aeras 500 Elite جدید DENTALEZ اولین هندپیس هوا محور است که با قدرت برش 39 وات برق رقابت می‌کند.
  • هندپیس جراحی دندانپزشکی با سرعت پایین: سیستم‌های هندپیس با سرعت پایین یکی دیگر از انواع بسیار رایج ابزارهای دندانپزشکی هستند. موتورهای توربین هوا این هندپیس با سرعت 100 تا 20000 دور در دقیقه کار می‌کنند و برای تمیز کردن، پولیش زدن، حذف پوسیدگی و درمان ریشه مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • هندپیس جراحی دندانپزشکی الکتریکی (هندپیس با سرعت متغیر): هندپیس‌های الکتریکی مانند هندپیس‌های سرعت آهسته سیستم‌هایی هستند که از یک موتور و اتصالات مختلف تشکیل شده‌اند. موتور با استفاده از دنده‌هایی که اندازه آن‌ها در هر موتور متفاوت است، به کل سیستم نیرو می‌دهد.
  • هندپیس جراحی دندانپزشکی اندودونتیک: این هندپیس‌های کم‌سرعت که در درمان ریشه استفاده می‌شوند با نسبت دنده 5:1 یا بیشتر و سرعت 8000 دور در دقیقه یا کمتر برای کارهای ظریف تمیز کردن و شکل دادن به کانال‌های ریشه دندان ایده‌آل هستند. موتورهای ایمپلنت و انواع هندپیس الکتریکی استاندارد با نسبت دنده 20:1 می‌توانند سرعت مته را به میزان قابل توجهی کاهش ‌دهند و گشتاور فوق‌العاده‌ای برای نفوذ به داخل دندان ایجاد می‌کنند.

سایر روش‌های دندانپزشکی مانند کشیدن دندان، برداشتن آپکس کانال، استئوتومی، مدل‌سازی و صاف کردن استخوان نیز به یک هندپیس دندانی با سرعت کم و گشتاور زیاد نیاز دارند. بیشتر این هندپیس‌ها الکتریکی هستند، اما هندپیس‌های جراحی هوامحور با دریچه‌هایی که هوا را از حفره دهان خارج می‌کنند تا هیچ هوایی به محل جراحی راه پیدا نکند، نیز طرفداران خود را دارند.

کاربرد هندپیس دندانپزشکی

هندپیس جراحی دندانپزشکی ابزاری ضروری برای دندانپزشکان، متخصصان و تکنسین‌های لابراتوار است. برای انجام متداول‌ترین یا پیچیده‌ترین درمان‌های ریشه، جراحی یا ترمیمی به احتمال زیاد به هندپیس نیاز خواهد بود. بسیاری از هندپیس‌های تخصصی فقط برای درمان‌های خاص مناسب هستند. به‌همین دلیل مهم است که هندپیس مرتبط با هر درمان را برای همان درمان به‌کار بگیرید.

قیمت هندپیس جراحی دندانپزشکی

قیمت هندپیس دندانپزشکی بسته به نوع، کارکرد، کیفیت، برند سازنده و تخصصی بودن آن در تیرماه 1402 از 1 میلیون و 500 هزار تومان الی 8 میلیون تومان متغیر است.

خرید هندپیس جراحی دندانپزشکی

انواع مختلفی از هندپیس‌های مورد استفاده در دندانپزشکی وجود دارد. توجه به این‌که نوآوری‌های جدید در صنعت دندانپزشکی با سرعت زیاد اتفاق می‌افتد، گاهی اوقات انتخاب و خرید هندپیس نیز دشوار می‌شود. در درجه اول، منطقه عمل شما در حیطه دندانپزشکی عمومی یا تخصصی و درمان‌هایی که انجام می‌دهید، مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده در خرید هندپیس جراحی دندانپزشکی است.

هنگام انتخاب هر هندپیس دندانپزشکی، اولین نکته باید توجه به کارهایی باشد که برای انجام آن‌ها به هندپیس نیاز دارید. هندپیس‌های پرسرعت برای آماده‌سازی دندان‌ها استفاده می‌شوند، درحالی‌که گزینه‌های کم‌سرعت اغلب برای تکمیل و پرداخت ترمیم‌ها به‌کار می‌روند. بسیاری از سیستم‌های هندپیس الکتریکی قادر به کار در سرعت‌های بالا و پایین هستند.

در مرحله بعد، مهم است که هندپیس را در دستتان امتحان کنید و ببینید در دستان شما چه حسی دارد. وزن، تعادل، اندازه سر و دوام آن هم از ملاحظات مهم هستند. در نهایت مطمئن شوید که نوع نگهداری آن ساده و ایمن است. پس از آن، بودجه خود را درنظر بگیرید. بودجه می‌تواند بخش بزرگی از تصمیم خرید باشد، اما نباید به عامل تعیین‌کننده تبدیل شود. مهم است که به طول عمر و مماندگاری هندپیس خود فکر کنید تا متحمل هزینه تعمیرات نشوید. تعمیر هندپیس می‌تواند یکی از هزینه‌های چالش‌برانگیز برای دندانپزشک باشد و در نهایت، به این سوالات هم توجه داشته باشید:

  • آیا ایمنی و راحتی برای شما در اولویت است؟
  • کیفیت و عمر هندپیس چقدر باشد؟
  • چه برندی را مدنظر دارید؟

بسیاری از تولیدکنندگان کوپلرهایی با طراحی منحصربه‌فرد خود دارند، بنابراین مهم است که اطمینان حاصل کنید که یک هندپیس با اتصالات مناسب خریداری می‌کنید. سایر مواردی که لازم است در زمان خرید درنظر داشته باشید، عبارتند از:

  • چراغ‌ها: بااین‌که دندانپزشکان از منابع نور خارجی در درمان استفاده می‌کنند اما بسیاری از هندپیس‌های کنونی با چراغ‌های هالوژن یا LED برای کمک به بهتر دیده شدن داخل دهان عرضه می‌شوند. چراغ‌های LED معمولا به دلیل عمر طولانی‌تر، نور شدیدتر و تولید گرمای کمتر ترجیح داده می‌شوند.
  • سروصدا: استفاده از هندپیس پرسروصدا می‌تواند برای بیماران ناراحت‌کننده باشد. صدای هندپیس‌های هوامحور بسیار بلندتر از هندپیس‌های برقی است. علاوه‌براین، هندپیس‌های الکتریکی نسبت به توربین‌های هوایی لرزش کمتری دارند.
  • کیفیت: به‌دنبال بلبرینگ‌های سرامیکی، بدنه‌های تیتانیومی محکم‌تر و بادوام‌تر) و دریل‌های هوشمند ویژه برای افزایش چسبندگی باشید.
  • کشور سازنده: به‌طورکلی تولید کنندگان ژاپنی، آلمانی، سوئیسی، اتریشی و ایتالیایی از بهترین سازندگان هندپیس‌های جراحی هستند.
  • ضمانتنامه: تولیدکنندگان معمولا ضمانت‌های 12 ماهه، 18 ماهه یا 24 ماهه برای هندپیس‌های خود ارائه می‌دهند که در صورت بروز مشکلات می‌توانید به نمایندگی یا فروشنده مراجعه کنید.
  • مراقبت از هندپیس و روغن‌کاری: مهم است که از هندپیس‌های خود مراقبت کنید و نگهداری و استریل‌سازی آن‌ها را جدی بگیرید. همه هندپیس ها نیاز به روغن کاری با روغن هندپیس دارند تا عملکرد روان و کارآمد داشته باشند.

“هندپیس جراحی دندانپزشکی یکی از مهم‌ترین ابزارهای هر دندانپزشک است که برای درمان پوسیدگی، کانال ریشه و ترمیم استفاده می‌شود. در خرید هندپیس‌ها توجه به کیفیت، کشور سازنده، بودجه و نوع کاربرد آن ضروری است.”

سوالات متداول

اشتباهات رایج نگهداری هندپیس جراحی دندانپزشکی چیست؟

برخی از اشتباهات رایج در تعمیر و نگهداری هندپیس شامل تعمیر و نگهداری ضعیف اتوکلاو،  استفاده از پاک‌کننده‌های شیمیایی روی هندپیس،  استفاده از پاک‌کننده اولتراسونیک، برداشتن زودهنگام هندپیس از اتوکلاو، روغن‌کاری نادرست و تمیز نکردن فیبر نوری است.

هندپیس چه مدت باید روغن‌کاری شود؟

برای روغن‌کاری هندپیس، روان‌کننده را به کوچک‌ترین سوراخ هندپیس تزریق کنید تا زمانی‌که کمی بیرون بریزد. قبل از استفاده مجدد، آن را به یونیت دندانپزشکی خود متصل کرده و تقریبا 10 ثانیه روشن بگذارید.

روش نگهداری کلی هندپیس‌ها چگونه است؟

همیشه بعد از هر بار استفاده، هندپیس خود را تمیز کنید و کاملا بشویید. به یاد داشته باشید که از یک برس نرم استفاده کنید تا از هرگونه آسیب تصادفی جلوگیری شود. هنگام تمیز کردن از مقداری ماده شوینده خنثی استفاده کنید تا از تجمع باکتری‌ها جلوگیری کند. به یاد داشته باشید، ژل‌های تمیزکننده دارای عناصر ساینده قوی هستند که می‌تواند منجر به سایش مکانیکی هندپیس شود. استفاده از اتوکلاو نیز برای ضدعفونی هندپیس ضروری است.

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد