36 محصول
مرتب‌سازی:

مواد اندو

پوسیدگی دندان مشکل شایعی است که شاید هرکدام از ما تابه‌حال آن را تجربه کرده باشیم. وقتی دندان‌ها دچار پوسیدگی می‌شوند درنهایت به‌مرورزمان دچار سایش خواهند شد و حتی مینای دندان هم از بین خواهد رفت. وقتی که این پوسیدگی به عصب برسد، دندان‌ها به درمان اندوENDO  یا همان درمان عصب‌کشی نیاز خواهند شد. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم. با ما همراه باشید تا دراین زمینه اطلاعاتی را کسب کنید.

مواد اندو دندان چیست؟

در برخی از موارد که به دندانپزشکی مراجعه می‌کنیم، از دندانپزشک خودمان می‌شنویم که دندان‌هایمان نیاز به عصب‌کشی دارند؛ اما واقعا در چه مواردی نیاز به عصب‌کشی است؟ عصب‌کشی یک روش درمانی برای حفظ دندان است؛ بااین‌حال، عصب‌کشی دندان یا درمان ریشه، روشی است که نیاز به برداشتن اعصاب، رگ‌های خونی، میکروب‌ها و همچنین سموم از طریق دندان دارد.

منظور از مواد اندو دندان، درمانی است که طی آن دندانپزشک متخصص باید با ایجاد دسترسی به فضای پالپ دندان، ریشه عفونی را خارج و داخل دندان را تمیز و پاک‌سازی کند. بعد از آن فضای داخل کانال دندان با مواد اندو دندان پر می‌شود. این کار باعث می‌شود که فضای خالی از نفوذ باکتری‌ها در امان بماند.

اندو دندان چیست؟

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که بپرسید اندو دندان چیست؟ همان‌طور که در مقدمه گفته شد، اندو دندان در اصل همان درمان ریشه دندان است؛ وقتی که آسیب‌دیدگی دندان به ریشه رسیده باشد باید این کار را انجام داد. در اصل می‌توان گفت که این روش درمانی است که در آن پالپ (اعصاب) و کانال‌های ریشه (کانال‌های عصبی دندان) منتهی به ریشه باید برداشته شوند تا از کشیدن دندان عفونی جلوگیری شود.

علت اصلی درمان ریشه عفونت (پالپ) به‌منظور از بین‌بردن درد و همچنین احتمال التهاب یا عود مجدد عفونت است. عصب دندان معمولا زمانی عفونی می‌شود که اعصاب زمانی عفونی می‌شود که ضایعه خارجی دندان، قسمت داخلی آن را در معرض باکتری قرار دهد و باعث التهاب شود.

علت به وجود آمدن عفونت داخل دندان چیست؟

پوسیدگی عمیق، شکستگی ناشی از غذای سفت یا جراحت، پالپ طبیعی محافظت شده را در معرض دید قرار می‌دهد و در نتیجه باعث عفونت و درد شدید خواهد شد.

چه زمانی دندان‌های ما به عصب‌کشی نیاز دارند؟

معمولا به‌دلائل زیر دندان‌های ما به عصب‌کشی نیاز دارند:

  • عفونت دندان
  • آبسه دندان
  • پرکردگی‌های قدیمی (این پرکردگی‌ها روی دندان را محکم نمی‌پوشانند و باعث عفونت می‌شوند.)
  • وجود ترک یا پوسیدگی در دندان
  • سایش شدید دندان
  • پریودنتیت؛ بیماری لثه و استخوان اطراف دندان . (آبسه دندان می‌تواند میکروب‌ها را داخل دندان حمل کند و باعث عفونت داخل دندان (پالپ) شود. در این حالت تنها راه درمان عصب‌کشی است.)

درمان عصب‌کشی دندان شامل برداشتن عفونت از روی دندان و برداشتن عصب دندان است. اگرچه برداشتن عصب در همان ابتدا فرآیندی دردناک به نظر می‌رسد، اما به لطف داروهای بیهوشی، یک درمان بدون درد است.

وقتی پوسیدگی از مینای دندان به عاج گسترش می‌یابد و به پالپ می‌رسد، باید عفونت را متوقف کرد و از گسترش آن به بافت‌های اطراف مانند استخوان آلوئول جلوگیری کرد. سپس درمان کانال ریشه که پالپ در آن قرار دارد شروع می‌شود.

تروما یا شکستگی دندان هم می‌تواند یکی از دلائل این موضوع باشد. اگر شکستگی دندان رخ دهد، ممکن است این اتفاق بیفتد که شکستگی در عمق دندان گسترش‌یافته و به پالپ برسد. در این صورت لازم است عصب‌کشی انجام شود. همچنین زمانی که ضربه وارد می‌شود و فشار زیادی به دندان وارد می‌شود، احتمال قطع‌شدن انتهای عصب وجود دارد. این منجر به مرگ عصب می‌شود و نشانه‌ای از استخراج عصب است.

یک جلسه عصب‌کشی دندان معمولاً 45 دقیقه طول می‌‎کشد؛ اما‌ بااین‌حال مدت‌زمان ویزیت عصب‌کشی به عوامل مختلفی بستگی دارد. آن عوامل عبارت‌اند از:

  • تعداد کانال‌های ریشه دندان
  • موقعیت دندان
  • ویژگی‌های مورفولوژی (به‌عنوان‌مثال: کانال های ریشه به شدت خمیده شده)

علائم نیاز دندان به عصب‌کشی

دندان درد شدید، تورم یا لکه‌های تیره روی دندان نشانه‌های کافی برای مراجعه به دندانپزشک هستند.در مراحل اولیه، ممکن است هیچ علامتی وجود نداشته باشد، اما با گسترش عفونت، ممکن است درد مداوم در جویدن، در سرما یا گرما داشته باشید یا ممکن است احساس نبض را در دندان خودتان  احساس کنید.

در هرصورت با داشتن هرکدام از علائم باید که گفته شد، بهتر است در سریع‌ترین زمان ممکن به دندانپزشک مراجعه کنید.

در نظر داشته باشید که هدف از عصب‌کشی دندان حذف التهاب یا بافت مرده پالپ است تا هم حفره پالپ که در آسیاب دندان قرار دارد و هم کانال‌های ریشه‌ای که در قسمت داخلی دندان قرار دارند تمیز و ضدعفونی شود.

مراحل انجام عصب‌کشی یا درمان ریشه

  1. درمان ریشه یا همان عصب‌کشی در کلینیک دندانپزشکی با بی حسی موضعی انجام می‌شود و درمان طی یک ویزیت دو ساعته تکمیل خواهد شد.
  2. دندانی که عصب‌کشی می‌شود با استفاده از یک عایق الاستیک ایزوله می‌شود و یک میدان استریل کننده ایجاد می‌کند که از بیمار در برابر بلعیدن ابزار کوچک محافظت خواهد کرد.
  3. طی این مرحله پوسیدگی‌های دندان برداشته می‌شوند و پزشک باید بافت عفونی دندان را تخلیه کند.
  4. بعد از این مرحله تمیزکردن دندان راحت‌تر انجام می‌شود و با پرکردن فضای داخلی دندان راه دسترسی باکتری‌ها به دندان بسته می‌شود.
  5. در این مرحله آخر دندان باید ترمیم شود و برای حفظ و جلوگیری از وورد هرگونه ضربه یا آسیب لازم است که دندان پر شود.

“اندو دندان یا همان عصب‌کشی دندان یک روش درمانی است که به منظور حفظ دندان استفاده می‌شود. وقتی که دچار سایش، پوسیدگی یا حتی عفونت دندان داشته باشید، معمولا پزشک برای شما درمان اندو را در نظر می‌گیرد.”

روش‌های عصب‌کشی دندان که توسط متخصصان تکمیل می‌شود، در بسیاری از موارد شما علائم خاصی بعد از آن نخواهد داشت و بعد از یک الی دو روز حتی هیچ دیگر هیچ دردی را احساس نخواهید کرد. برای خرید تجهیزات دندانپزشکی می‌توانید به سایت دنداناطب مراجعه کنید و اگرهم سوالی در این زمینه داشته باشید، کارشناسان ما می‌توانند راهنمایی‌های لازم را در اختیار شما بگذارند.


سوالات متداول

  • درمان اندو معمولا برای چه دسته‌ای از افراد تجویز می‌شود؟

اگر شما دچار پوسیدگی دندان شده‌اید، دندان‌هایتان عفونت دارد یا حتی سایش دندان دارید معمولا باید دندان‌های خودتان را عصب‌کشی کنید.

  • علائم عصب‌کشی دندان چیست؟

گسترش عفونت، درد در زمان جوییدن غذا، احساس سرما یا گرما در دندان از جمله علائمی هستند که نشان‌ می‌دهند دندان شما به عصب‌کشی نیاز دارند.

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد